Syyrian kaupungit


Syyria on maa, joka sijaitsee Lähi-idässä. Pääkaupunki ja suurin kaupunki on Damaskos. Muita suuria kaupunkeja ovat Aleppo, Homs, Hama, Latakia ja Idlib. Syyriassa on noin 22 miljoonaa asukasta.

Syyrian sisällissota on aiheuttanut maassa huomattavaa tuhoa, ja monet kaupungit ja taajamat ovat kärsineet pahoin. Syyrian kaupungit ovat kuitenkin edelleen kiehtovia vierailukohteita, joissa on runsaasti historiaa, kulttuuria ja arkkitehtuuria.

Aleppo – yksi maailman vanhimmista yhtäjaksoisesti asutuista kaupungeista.

Aleppo on yksi maailman vanhimmista jatkuvasti asutuista kaupungeista. Kaupunki on ollut asuttu jo 6. vuosituhannelta eaa. lähtien, ja se on ollut merkittävä kulttuuri- ja kauppakeskus suurimman osan historiastaan. Aleppo oli Syyrian kuningaskunnan pääkaupunki 1700-luvulta eaa. 700-luvulle jKr. asti.

Aleppo sijaitsee Syyrian luoteiskulmassa. Kaupunki sijaitsee tasangolla noin 850 metrin korkeudella merenpinnasta. Aleppo on Syyrian suurin kaupunki ja Syyrian väkirikkaimman kuvernementin, Aleppon kuvernementin, pääkaupunki. Aleppon virallinen asukasluku oli 4,6 miljoonaa vuonna 2010, ja se oli Syyrian toiseksi suurin kaupunki Damaskoksen jälkeen.

Aleppon historiaan kuuluu suuri kulttuurinen monimuotoisuus. Kaupunki oli Syyrian kuningaskunnan pääkaupunki 1700-luvulta eaa. aina 7. vuosisadalle jKr. asti. Se oli ajoittain osa Assyrian valtakuntaa ja Babylonian valtakuntaa. Suurimman osan historiastaan Aleppoa hallitsivat muslimien Umayyad-kalifaatin ja Abbasidien kalifaatin eri dynastiat. 1100-luvulta 1300-luvun alkuun.

Damaskos – Syyrian pääkaupunki ja yksi maailman vanhimmista jatkuvasti asutuista kaupungeista.

Damaskos on syyrian pääkaupunki. Kaupungilla on pitkä ja rikas historia, ja se on yksi maailman vanhimmista jatkuvasti asutuista kaupungeista. Sitä pidetään myös yhtenä islamin pyhimmistä kaupungeista, sillä siellä profeetta Muhammad antoi ensimmäisen Koraanin ilmestyksen.

Damaskos on kaunis kaupunki, jossa yhdistyvät vanha ja uusi arkkitehtuuri. Vanhassa kaupungissa on useita tärkeitä historiallisia kohteita, kuten Umayyadien moskeija, suuri moskeija ja linnoitus. Siellä on myös useita museoita ja taidegallerioita, joissa kannattaa vierailla.

Jos olet kiinnostunut oppimaan lisää Damaskoksen historiasta ja kulttuurista tai haluat vain nauttia kaupungin ainutlaatuisesta ilmapiiristä, lisää se ehdottomasti matkalistallesi.

Homs – yksi maailman vanhimmista yhtäjaksoisesti asutuista kaupungeista.

Homs on yksi maailman vanhimmista yhtäjaksoisesti asutuista kaupungeista, ja se on ollut tärkeä kaupunki läpi historian. Se oli aikoinaan Syyrian kuningaskunnan pääkaupunki ja tärkeä kaupan ja kulttuurin keskus. Nykyään Homs on merkittävä kaupunki Syyriassa ja Homsin kuvernementin pääkaupunki. Kaupungissa on lukuisia historiallisia kohteita ja nähtävyyksiä, mikä tekee siitä suositun matkakohteen matkailijoille.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.