Aleppo – kattava opas matkailijalle


Aleppo, Syyrian suurin kaupunki, on sodan runtelema. Se on kuitenkin hitaasti jälleenrakennuksessa, ja siellä on monia piilotettuja helmiä, joita voi löytää. Tämä opas auttaa matkailijoita suunnistamaan kaupungissa ja löytämään parhaat paikat, joissa kannattaa vierailla.

Aleppo on vastakohtien kaupunki. Vanha kaupunki on Unescon maailmanperintökohde ja täynnä kaunista arkkitehtuuria. Uusi kaupunki on täynnä kerrostaloja ja hyvin moderni. Sodan aiheuttamista vahingoista huolimatta Aleppossa on edelleen paljon nähtävää ja tekemistä.

Kaupunki on jaettu kahteen osaan, vanhaan kaupunkiin ja uuteen kaupunkiin. Vanha kaupunki on Aleppon historiallinen keskus, ja se on täynnä moskeijoita, kirkkoja ja soukkeja. Uusi kaupunki on nykyaikaisempi ja siellä on paljon kerrostaloja. Sodasta huolimatta Aleppossa on edelleen paljon nähtävää ja tekemistä.

Aleppossa on paljon nähtävää ja koettavaa. Aleppon linnoitus on suuri linnoitus, joka rakennettiin 1200-luvulla. Se on yksi kaupungin suosituimmista nähtävyyksistä. Souq al-Madina on maailman suurin katettu tori, ja se on hyvä paikka löytää matkamuistoja.

Aleppon vanha kaupunki

Aleppon vanha kaupunki on Unescon maailmanperintökohde, ja hyvästä syystä – se on täynnä historiaa, kulttuuria ja kaunista arkkitehtuuria. Jos suunnittelet vierailua, muista tutustua seuraaviin nähtävyyksiin:

Citadel: Tämä keskiaikainen linnoitus on ollut pystyssä 1200-luvulta lähtien, ja se on yksi Aleppon ikonisimmista maamerkeistä. Sisällä on moskeija, palatsi ja museo.

Aleppon suuri moskeija: Tämä moskeija on yksi maailman suurimmista, ja se on yksi kaupungin tärkeimmistä uskonnollisista kohteista.

Souk: Aleppon Souk on yksi Lähi-idän suurimmista ja vanhimmista markkinoista. Se on hyvä paikka ostaa matkamuistoja, mausteita ja muita paikallisia tavaroita.

Pyhän Simeonin talo: Tämä on historian ystäville ehdoton nähtävyys – se on jäänne 5. vuosisadalla rakennetusta kirkosta, joka oli aikoinaan yksi kristillisen maailman tärkeimmistä pyhiinvaelluskohteista.

Aleppon uusi kaupunki

Aleppon uusi kaupunki on moderni alue, joka on täynnä ostosmahdollisuuksia, ruokapaikkoja ja yöelämää. Se on loistava paikka tutustua ja löytää uutta tekemistä. Seuraavassa on muutamia vinkkejä, joiden avulla saat kaiken irti vierailustasi New Cityssä.

1. Tutustu ostosmahdollisuuksiin: New Cityssä on monia kauppoja ja ostoskeskuksia. Löydät sieltä mitä tahansa etsimääsi, vaatteista elektroniikkaan.

2. Syö ulkona: New Cityssä on paljon ravintoloita, joten löydät varmasti jotain makuusi sopivaa. Etsitpä sitten nopeaa purtavaa tai istuvaa ateriaa, löydät varmasti etsimäsi.

3. Pidä hauskaa: New Cityssä on myös monia baareja ja klubeja. Jos haluat viettää iltaa kaupungilla, tämä on oikea paikka. Löydät paikan, jossa voit tanssia, juoda ja pitää hauskaa.

4. Tutki: New City on täynnä nähtävää ja koettavaa. Käytä aikaa vaelteluun ja katso, mitä löydät. Saatat yllättyä siitä, mitä löydät.

5. Rentoudu: New City on loistava paikka rentoutua ja rentoutua. Siellä on paljon puistoja ja viheralueita, joista voi nauttia. Pidä siis taukoa nähtävyyksien katselusta ja nauti hetkeksi ulkoilmasta.

Aleppo – Nähtävää ja koettavaa

Aleppo on yksi maailman vanhimmista yhtäjaksoisesti asutuista kaupungeista, ja tässä historiallisessa kaupungissa on paljon nähtävää ja koettavaa. Tässä on joitakin tärkeimmistä nähtävyyksistä ja aktiviteeteista:

Aleppon vanha kaupunki: Tämä on Aleppon muinainen keskusta, joka on nimetty Unescon maailmanperintökohteeksi. Vanha kaupunki on täynnä kapeita katuja, perinteisiä markkinoita ja kauniita moskeijoita.

Aleppon linnoitus: Linnoitus on suuri keskiaikainen linnoitus, joka sijaitsee kukkulan päällä vanhassa kaupungissa. Se on yksi Aleppon suosituimmista nähtävyyksistä.

Al-Madina Souq: Tämä on maailman suurin katettu tori ja loistava paikka löytää matkamuistoja ja lahjoja.

Aleppon suuri moskeija: Tämä on Aleppon suurin moskeija ja yksi kaupungin tärkeimmistä islamilaisista kohteista.

Aleppon kansallismuseo: Tässä museossa on suuri kokoelma kaupungin pitkän historian esineitä.

Aleppon linnoitus

Aleppon linnoitus on yksi Syyrian suosituimmista turistikohteista. Kävijöitä tulee kaikkialta maailmasta katsomaan muinaista linnoitusta, joka on yksi Lähi-idän suurimmista ja parhaiten säilyneistä linnoista. Linnoitus sijaitsee Aleppon kaupungin sydämessä, kukkulan laella, josta avautuvat upeat näkymät ympäröivälle alueelle. Linnalla on pitkä historia, joka juontaa juurensa aina 9. vuosisadalle, jolloin arabit rakensivat sen ensimmäisen kerran. Sitä on vuosisatojen aikana rakennettu uudelleen ja laajennettu useita kertoja, ja nykyään se kattaa noin 30 000 neliömetrin alueen. Citadellassa on useita museoita ja muita nähtävyyksiä, ja se on myös suosittu paikka piknikille ja muille ulkoilma-aktiviteeteille.

Souq al-Madina

Souq al-Madina on yksi Syyrian Aleppon suosituimmista nähtävyyksistä. Se on suuri katettu tori, joka on peräisin 1300-luvulta. Souq al-Madina tunnetaan lukuisista kaupoista ja kojuista, joissa myydään erilaisia tavaroita, kuten mausteita, kankaita ja koruja.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.