Syyrian pääkaupunki Damaskos

Syyrian pääkaupunki Damaskos

Syyrian pääkaupunki Damaskos on yksi maailman vanhimmista jatkuvasti asutuista kaupungeista.

Sen uskotaan perustetun noin 2500 eaa., ja sen väkiluku on 1 414 913 asukasta. Vuonna 2004 Damaskoksessa asui 2,574 miljoonaa ihmistä.

Kaupunki tunnetaan muinaisesta arkkitehtuuristaan ja historiallisesta maamerkit sekä sen moderni horisontti. Damaskos on Syyrian merkittävä kulttuuri- ja talouskeskus, ja se on myös yksi maan suurimmista kaupungeista

Kaupungilla on rikas historia, ja se oli aikoinaan mahtavan Umayyad-kalifaatin pääkaupunki. Nykyään Damaskos on tärkeä poliittinen ja taloudellinen keskus Syyriassa ja se on myös merkittävä matkailukohde.

Kaupungin ilmasto on välimerellinen, ja kesät ovat kuumia ja kuivia ja talvet viileitä ja kosteita. Vuoden keskilämpötila on 18,3 celsiusastetta

Jos aiot vierailla Damaskoksessa, muista käydä katsomassa joitakin sen suosituimpia nähtävyyksiä, kuten Umayyadin moskeija, damaskoksen linnoitus ja Syyrian kansallismuseo.

eli jos joku kysyy sinulta, mikä on syyrian pääkaupunki, vastaus on Damaskos. Se on kaupunki, jolla on pitkä ja mielenkiintoinen historia ja joka on ehdottomasti vierailun arvoinen.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.