Kategoriat
en

Keinoja auttaa

Moni suomalainen on järkyttynyt Syyrian pitkään jatkuneesta konfliktista, ja haluaisi tukea siitä kärsineitä ihmisiä. Useat suomalaiset ja kansainväliset avustusjärjestöt toimittavat apua Syyriaan ja myös Syyriasta paenneille ihmisille. Varmista aina ennen lahjoitusta että yhdistyksen rahankeruulupa on voimassa.

Tunnettuja ja luotettavia avustusjärjestöjä

Pelastakaa Lapset ry: Järjestö toimittaa hätäapua kuten ruokaa, vettä ja hygieniatarvikkeita pakolaisleireille. Toimintaa on sekä Syyriassa että maissa joihin sieltä paenneita on päätynyt

Kirkon Ulkomaanapu: Auttaa syyrialaislapsia ja nuoria Syyriassa ja Jordanian pakolaisleireillä sekä toimittaa ruokaa ja hygieniatarvikkeita Koillis-Syyrian pakolaisperheille.

Punainen Risti ja Punainen Puolikuu: Kansainvälinen järjestö tukee syyrialaisia monin tavoin. Syyrian Punaisella Puolikuulla on maassa lähes 9000 työntekijää ja vapaaehtoista, jotka ovat avainasemassa avun perilletoimittamisessa.

Unicef: Unicefillä on Syyriassa neljä toimistoa, ja se toimittaa lapsille elintärkeää hätäapua kuten lämpimiä vaatteita, puhdasta vettä ja lääkkeitä.