Saako naiset mennä sotaan?

Saako naiset mennä sotaan?

Naisten vapaaehtoiseen asepalvelukseen voit hakea, jos olet Suomen kansalainen, 18–29 vuoden ikäinen ja terveydentilasi ja muut henkilökohtaiset ominaisuutesi sopivat sotilaskoulutukseen. Voit suorittaa palveluksen Puolustusvoimien kaikissa joukoissa ja tehtävissä.

Mitä naiset tekivät sodan aikana?

Sotaaikana naisten panosta tarvittiin kotitöissä, tehtaissa ja muissa laitoksissa sekä suoraan armeijan tukena. Tavallisesti sotaa käyviä miehiä auttavat naiset olivat vapaaehtoisina lottina, sotilaskotisisarina tai Punaisen Ristin työntekijöitä.

Mitä nainen voi tehdä sodassa?

Suomessa toimii useita vapaaehtoisuuteen perustuvia maanpuolustusjärjestöjä, joissa naisia koulutetaan poikkeusolojen tehtäviin. Vapaaehtoistyötä tekeville naisille sopivia sodanajan tehtäviä löytyy mm. puolustusvoimien, kuntien, teollisuuden ja kaupan piiristä.

Mitä naiset tekevät sodan aikana?

Tänä päivänä suuri osa naisista on työelämässä, ja osa heistä jatkaisi poikkeusoloissa omaa työtään esim. terveydenhuollon, sosiaalihuollon ja opetuksen parissa. Asevelvollisuuden suorittaneet naiset olisivat koulutuksensa mukaisissa tehtävissä.

Saako nainen osallistua sotaan?

Intti ei ole pelkästään miehille. Jo yli 11 000 naista on suorittanut varusmiespalveluksen. Naiset voivat suorittaa palveluksen Puolustusvoimien kaikissa joukoissa ja tehtävissä.

Missä tehtävissä valkoiset naiset toimivat sisällissodan aikana?

Sukupuolinormit kietoutuvat yhteiskuntaluokan ohella osaksi naisten asemaa ja toimintaa sisällissodan aikana. Valkoisten puolella naisten tehtäviksi määriteltiin kodin huoltaminen, sekä sotilaiden muonitus, sairaanhoito ja vaatetus (Näre 2018, 132–133).

Missä tehtävissä naiset toimivat sisällissodan aikana?

Valkoisten puolella naisten tehtäviksi määriteltiin kodin huoltaminen, sekä sotilaiden muonitus, sairaanhoito ja vaatetus (Näre 2018, 132–133). Toisaalta punaisten puolella myös naiset tarttuivat aseisiin ja muodostivat omia kaartejaan.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.