Paljonko Ukraina on saanut avustuksia?

Paljonko Ukraina on saanut avustuksia?

Katastrofiapua Ukrainaan yli 53 miljoonaa

Yle selvitti Suomessa toimivilta avustusjärjestöiltä, paljonko suomalaiset ovat lahjoittaneet rahaa Ukrainan katastrofikeräyksiin. Pääsiäiseen mennessä järjestöt olivat saaneet yhteensä yli 53 miljoonaa euroa. Kuvassa näkyvät jo kerätyt summat.

Miksi Ukrainan sota alkoi 2022?

Venäjä käynnisti hyökkäyksen Ukrainaan 24. helmikuuta 2022. Ennen hyökkäystä Venäjä oli pitkään siirtänyt joukkojaan lähemmäksi Ukrainan rajaa ja pitänyt suuria sotaharjoituksia, tunnustanut Donetskin kansantasavallan ja Luhanskin kansantasavallan itsenäisyyden Ukrainassa ja siirtänyt sotilaitaan niihin.

Miten Ukrainan sota vaikuttaa suomalaisiin?

Kahdessa esitetyssä laskelmassa Ukrainan sota heikentää talouskasvua ja kiihdyttää inflaatiota. Suomen talouskasvu hidastuu kuluvana vuonna 0,5–2 prosenttiin. Talousvaikutukset jäävät pitkäkestoisiksi, jos menetettyjä Venäjän markkinoita kyetään korvaamaan vain hitaasti. Venäjän hyökkäys Ukrainaan helmikuun 24.

Montako päivää Ukrainan sota on kestänyt?

Keskiviikkona Venäjän hyökkäys Ukrainaan on kestänyt 105 päivää. Yhtä kauan kuin Suomen talvisota, 105 kunnian päivää.

Miten Ukrainan sota vaikuttaa Suomeen?

Suomi. Venäjän hyökkäys Ukrainaan heikentää Suomen talouskasvua 1-2,5 % tänä vuonna. Vaikutukset tulevat viennin vähentymisestä, kuluttajien ostovoiman heikentymisestä sekä investointien ja kulutuksen supistumisesta yleisen epävarmuuden takia. Talousvaikutusten suuruus riippuu paljon sodan kestosta.

Onko suomalaisia kuollut Ukrainan sodassa?

Julkisuuteen ei ole tullut tietoa, että suomalaisia olisi kaatunut tai haavoittunut sodassa. Ukrainalaiset eivät ole kertoneet julkisuuteen tarkkoja lukuja kuolleista vierastaistelijoista, mutta se tiedetään, että heitä on kuollut.

Miten Ukrainan Sota vaikuttaa öljyn hintaan?

Venäjän hyökkäys Ukrainaan nosti jo valmiiksi koholla olleiden energiahyödykkeiden hintoja ja kiihdytti siten kuluttajahintainflaatiota. Öljyn ja maakaasun hinnannousu on näkynyt erityisesti euroalueen energiainflaatiossa.

Miten Ukrainan sota vaikuttaa ruokaan?

Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan aiheuttaa elintarvikealalle piinaavia haasteita. PTT:n ennusteen mukaan vilja-, leipä-, maito- ja lihatuotteiden hinnat voivat nousta 10 prosentilla syksyyn mennessä. Kauppojen hyllyiltä saattaa puuttua syksyllä tuotteita, mikäli kesän satokausi jää kehnoksi.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.