Miten Ukrainan sota vaikuttaa bensan hintaan?

Miten Ukrainan sota vaikuttaa bensan hintaan?

Ukrainan sodan vaikutukset polttoaineiden hintoihin näkyy etenkin kevyen polttoöljyn kohdalla. Maaseudun tulevaisuus uutisoi, että Nesteen talvilaadun verollinen hinta on noussut kymmenen senttiä päivässä. Tällä hetkellä hinta on noin 1,54 euroa litralta. Ennen Venäjän hyökkäystä litrahinta oli vajaat 1,30 euroa.

Miten voin lahjoittaa rahaa Ukrainalle?

Unicef auttaa perheitä ja lapsia paikan päällä. Lahjoittaa voi verkkopankissa, maksukortilla, tekstiviesti UKRAINA numeroon 16110 (20€) tai Mobilepaylla numeroon 33742. Uutta on se, että jokainen voi perustaa oman keräyksen ja kutsua ystävät mukaan auttamaan: https://oma.unicef.fi/campaign/ukraina/.

Mitä vakuutus korvaa sodassa?

Kaskovakuutuksissa on niin sanottu sotaehto, jonka mukaan sotatoimesta aiheutuvaa vahinkoa ei korvata (esim. auton vaurioituminen ohjusiskussa), mutta sota-alueella sattuva normaali liikenne- ja kaskovahinko korvataan.

Miten Ukrainan sota vaikuttaa talouteen?

Vaikutukset tulevat viennin vähentymisestä, kuluttajien ostovoiman heikentymisestä sekä investointien ja kulutuksen supistumisesta yleisen epävarmuuden takia. Talousvaikutusten suuruus riippuu paljon sodan kestosta.

Miten tarjota asuntoa ukrainalaisille?

Airbnb:n kautta voi tarjota majoitusta ukrainalaisille pakolaisille joko maksutta tai alennettuun hintaan. Lisätietoja Airbnb:n sivuilta. Voit myös ilmoittaa vapaana olevasta asunnosta erilaisissa asian ympärille syntyneissä Facebook-ryhmissä.

Mihin kaikkeen Ukrainan sota vaikuttaa?

Pakolaisten määrään ja globaaleihin muuttoliikkeisiin vaikuttavat Ukrainan lisäksi myös muut sodat ja kriisit, tulevaisuudessa yhä enemmän esimerkiksi ilmastokriisi. Ukrainan sodan välilliset vaikutukset, kuten ruokakriisi, voivat kiihdyttää muuttoliikkeitä esimerkiksi Afrikassa ja Lähi-Idässä.

Mitä kautta lahjoittaa Ukrainaan?

Yksinkertaisin ja todennäköisesti myös tehokkain tapa auttaa Ukrainaa on antaa rahalahjoituksia. Turvallinen, nopea ja helppo tapa on tehdä rahalahjoitus kotimaisten ja kansainvälisten avustusjärjestöjen kautta.

Miten Ukrainan sota vaikuttaa korkoihin?

Ensimmäinen todennäköinen vaikutus näkyy korkomarkkinoilla. Venäjän kerätessä joukkoja Ukrainan rajalle, 12 kk euribor lähti laskuun. Se oli ylimmillään -0,283 prosentissa 14.2. ja on nyt laskenut -0,348 prosenttiin 25.2.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.