Mitä tehdä jos tulee sota?


Jos sota syttyy, on tärkeää olla valmistautunut. On muutamia asioita, joita jokaisen tulisi tehdä ja tietää jos tulee sota.

Ensinnäkin on tärkeää laatia suunnitelma. Tiedä, minne menet ja mitä teet, jos sota syttyy.

Toiseksi on tärkeää, että sinulla on tarvikkeita. Varmista, että sinulla on tarpeeksi ruokaa ja vettä, jotta sinä ja perheesi pärjäätte jonkin aikaa.

Kolmanneksi on tärkeää, että sinulla on keino pysyä ajan tasalla. Pidä radio tai televisio käden ulottuvilla, jotta voit pysyä ajan tasalla tapahtumista.

Lopuksi on tärkeää pysyä rauhallisena. Jos olet valmistautunut ja pysyt rauhallisena, pystyt selviytymään kaikesta, mitä vastaan tulee.

Suunnitelma

Jos sota syttyy, on tärkeää, että sinulla on suunnitelma. Suunnitelman tulisi sisältää, mitä tehdä, jos sinut erotetaan perheestäsi, minne mennä suojaan ja miten pysyt turvassa. On myös tärkeää, että sinulla on suunnitelma siitä, mitä tehdä, jos kotisi tuhoutuu. Suunnitelma voi auttaa sinua pysymään rauhallisena ja keskittyneenä kaoottisen tilanteen keskellä.

Varaa tarvikkeita

Jos sota syttyy, parasta, mitä voit tehdä, on hankkia tarvikkeita. Varmista, että sinulla on ruokaa, vettä ja suojaa, ja ole valmis puolustautumaan. Yritä pysyä poissa taisteluista, jos mahdollista, ja pysy turvassa.

Pidä itsesi ajan tasalla

Jos sota syttyy, on tärkeää, että sinulla on keino pysyä ajan tasalla. Tämä onnistuu seuraamalla uutisia, seuraamalla ajankohtaisia tapahtumia ja keskustelemalla tilanteesta perillä olevien ihmisten kanssa. On myös tärkeää olla valmistautunut sekä henkisesti että fyysisesti hätätilanteeseen.

Pysy rauhallisena

Jos sota syttyy, parasta on pysyä rauhallisena. Tämä voi olla vaikeaa, mutta on tärkeää muistaa, että paniikki vain pahentaa tilannetta. Vedä syvään henkeä ja yritä rentoutua. Jos voit, etsi turvallinen paikka, jossa voit olla, kunnes taistelut ovat ohi.

UKK

Paljonko käteistä sodan varalle?

Asiantuntija neuvoo varaamaan kriisin varalle käteistä viikon ruokarahojen verran. Rahoja kannattaa olla eri pankkitileillä. Jokunen kultakolikkokaan ei ole huono idea.

Mitä tehdä jos sota syttyy?

Valmistaudu lähtemään kodistasi ja ottamaan mukaasi tärkeimmät tavarat, lämpimiä vaatteita, jotakin syötävää ja juotavaa sekä henkilöllisyystodistus. Jos sinulle on määrätty sodan ajan sijoitus, sinun tulee siirtyä välittö- mästi paikkaan, josta sinulle on ilmoitettu.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.