Mitä sivarit tekee sodan aikana?

Mitä sivarit tekee sodan aikana?

Siviilipalveluksen käynyt voisi sotatilanteessa suorittaa tehtäviä esimerkiksi kunnissa, valtion virastoissa, yliopistoilla, ammatillisen koulutuksen järjestäjän tehtävissä tai pelastusopistossa.

Saako sivari osallistua sotaan?

Siviilipalvelusmiehet ovat vapautettuja puolustusvoimien alaisesta palveluksesta vain rauhan aikana. Puolustusvoimille on säädetty siviilipalvelusmiesten sijoittamisvastuu sodan ajaksi, mutta heidän asemastaan ja tehtävistään ei ole säännöksiä.

Saako sivari poistua maasta sodan aikana?

Työmääräystä on toteltava tai seuraa rangaistus. Saako maasta poistua sodan aikana? Maasta saa poistua sodan aikana. Jollei riko samalla lakisääteisiä velvoitteitaan.

Voiko sivari joutua sotaan?

Nykyisessä siviilipalveluslaissa mainittuun vakaumuksentutkintaan sodan aikana voivat joutua vain vasta kriisin alettua siviilipalvelukseen hakeneet. Sivariin hyväksytyt voidaan lain mukaan määrätä kriisin aikana suorittamaan palvelusta siviilitehtävissä siviiliviranomaisten johdolla.

Saako sivari mennä sotaan?

Asevelvollinen voi hakeutua siviilipalvelukseen kutsunnoissa tai koska vain niiden jälkeen, myös armeijassa palveluksen aikana. Hakeminen tapahtuu täyttämällä siviilipalvelushakemus.

Mitä sivarit tekevät sodassa?

Sota-aikana sivarit toimisivat pelastus- ja väestönsuojelutehtävissä, jos hallituksen kaavailut toteutuvat. Siviilipalvelusmiehet joutuvat jatkossa poikkeusoloissa ja liikekannallepanon aikana siviililuonteisiin kriisitehtäviin pelastus- ja väestönsuojelussa.

Mitä sivari tekee sodan aikana?

Sotaaikana sivarit toimisivat pelastus- ja väestönsuojelutehtävissä, jos hallituksen kaavailut toteutuvat. Siviilipalvelusmiehet joutuvat jatkossa poikkeusoloissa ja liikekannallepanon aikana siviililuonteisiin kriisitehtäviin pelastus- ja väestönsuojelussa.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.