Mitä seurauksia 1 Maailmansodalla oli?

Mitä seurauksia 1 Maailmansodalla oli?

Ensimmäisen maailmansodan seurauksena vanhat monikansalliset valtiot hajosivat. Nationalismi-aatteen mukaisesti monet kansat saivat nyt oman valtion. Itävalta-Unkarista itsenäistyivät Unkari, Tsekkoslovakia ja Jugoslavia. Venäjästä itsenäistyivät Suomi, Viro, Latvia, Liettua ja Puola.

Montako tankkia ukraina on tuhonnut?

Ukraina kertoo reaaliaikaisesti päivittyvillä sivuillaan (Урядовий портал), että ajankohtana 4.6.2022 se on tuhonnut 1376 venäläistä panssarivaunua.

Mitä seurauksia Vietnamin sodalla oli?

Vietnamin sodassa kuoli 60,000 amerikkalaista ja haavoittui noin 300.000. Vietnamilaisten tappiot oli paljon pahemmat ja noin miljoona sotilasta haavoittui, tai kuoli. Siviileitä kuoli noin kolme miljoonaa ja suurin osa heistä oli Pohjois-Vietnamilaisia.

Paljonko kertausharjoituksia on?

Kertausharjoitukset lisääntyvät

Kenraali Kivinen kertoo Helsingin Sanomille, että kertausharjoitusten määrää tullaan nostamaan viime vuosien noin 100 000 kertausvuorokaudesta. Parina viime vuonna koronapandemia on kuitenkin estänyt kertausharjoitusten järjestämisen.

Montako panssarivaunua Ukraina on tuhonnut?

Ukraina kertoo reaaliaikaisesti päivittyvillä sivuillaan (Урядовий портал), että ajankohtana 4.6.2022 se on tuhonnut 1376 venäläistä panssarivaunua. Tuhottujen panssarivaunujen lukumäärää seuraa myös mm.

Kuka maksaa sodan jälkeen?

Versailles´n rauhansopimuksessa todettiin, että Saksa oli yksin syyllinen sotaan. Saksan piti maksaa suuret sotakorvaukset ympärysvalloille. Se joutui luovuttamaan omia alueitaan naapurivaltioille ja menetti kaikki siirtomaansa.

Miksi punaisia kohdeltiin sodan jälkeen huonosti?

Punaiset vapautettiin vähitellen vankileireiltä, mutta he olivat katkeria. Heidän vihaansa lisäsi se, että sodan tapahtumista sai kertoa vain valkoisten näkökulmasta. Punaiset eivät voineet muistella kuolleita omaisiaan, sillä punaisten joukkohaudoille ei saanut kokoontua tai viedä kukkia.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.