Miksi sotia käydään?

Miksi sotia käydään?

Vuosituhansien ajan valtioiden ja kansojen erimielisyyksien syyt ovat liittyneet ihmisen perustarpeisiin eli ruokaan, veteen, uskontoon ja energiaan. Ne ovat myös sotien syitä, joiksi tavallisimmin mainitaan vallanhimo, vääryyksien oikaisu tai muut inhimilliset tekijät.

Miten toimia jos sota järkyttää?

Henkinen ensiapu on opeteltava taito siinä, missä muutkin ensiaputaidot. Tunnistamalla omat ja muiden kriisireaktiot, hakemalla apua ja tutustumalla henkisen tuen ohjeisiin voit auttaa itseäsi ja muita selviytymään kriisistä.

Miksi Berliini oli kylmän sodan Kriisipesäke?

Vuosina 1949-1958 yli kaksi miljoonaa itäsaksalaista loikkasi Berliinin kautta länteen. Tällä oli erittäin kielteinen vaikutus Itä-Saksan talouselämään, joka oli muutenkin hyvin yksinäinen ja eristetty. Erimielisyydet miehitysvaltojen välillä kasvoivat ja Neuvostoliitto halusi liittää Länsi-Berliinin Itä-Saksaan.

Miten Berliinin muuri liittyy kylmään sotaan?

Elokuussa 1961 Itä-Saksa ja Neuvostoliitto ratkaisivat asian tylyin ottein. Länsi-Berliinin ympärille rakennettiin muuri, joka käytännössä pysäytti muuttoliikenteen länteen. Berliinin muurista tuli kylmän sodan symboli. Muurin yhteyteen lisättiin vartiotorneja, miinakenttiä ja automaattisia ampumalaitteita.

Miten Kuuban kriisi vaikutti kylmään sotaan?

–28. lokakuuta 1962. Kuuban kriisin taustalla olivat Yhdysvaltain Turkkiin sijoittamat keskimatkan ydinohjukset ja tähän vastauksena alkanut Neuvostoliiton ydinohjusten sijoittaminen Kuubaan.

Kuuban ohjuskriisi
Yhdysvallat Italia Turkki NatoNeuvostoliitto Kuuba Varsovan liitto
Komentajat

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.