Kategoriat
fi

Suomen apu Syyrialle

Suomi on tukenut Syyriaa humanitaarisen avun ja kehitysyhteistyön kautta. Tukemista ohjaa vuonna 2017 hyväksytty strategia joka kattaa vuodet 2017-2020, ja koskee sekä Syyriaa että Irakia.

Tämä maaohjelma, Strategy for Development Cooperation and Humanitarian aid in response to the conflicts SYRIA AND IRAQ 2017–2020, on luettavissa Suomi ulkomailla sivustolta (linkki pdf tiedostoon.)

Kaiken kaikkiaan valtion avun määrä on ollut yli 200 miljoonaa euroa vuodesta 2011 alkaen. Humanitaarisen avun piiriin kuuluu ennen kaikkea syyrialaisten perustarpeisiin vastaaminen, eli ravinnonsaannin, lasten koulutuksen ja terveydenhuollon turvaaminen.

Apu kulkee Syyriaan YK:n yhteisvetoomuksien Punaisen Ristin/Puolikuun sekä muiden suomalaisten kumppanien kautta. Osa avusta suunnataan naapurimaihin Syyriasta paenneiden auttamiseksi.

Tämän humanitaarisen avun lisäksi Suomi tekee kehitysyhteistyötä Syyriassa ja sen lähialuella kuten Libanonissa, Turkissa ja Jordaniassa. Kehitysavulla pyritään parantamaan etenkin naisten ja lasten asemaa.

Esittelyvideo Suomen tuesta syyrialaislasten koulutukseen